Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και ΛΕΤΡΙΝΑ Α.Ε.

Για την ΛΕΤΡΙΝΑ Α.Ε. η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί μια διαρκής δραστηριότητα η οποία έχει στόχο την παροχή βοήθειας σε οργανισμούς που συμβάλλουν στην δημιουργία καλύτερων συνθηκών για τους συνανθρώπους μας. Τους τελευταίους τρεις μήνες η Διοίκηση και το προσωπικό της ΛΕΤΡΙΝΑ Α.Ε. προέβησαν σε ενέργειες ενίσχυσης φορέων και δράσεων που έχουν κύριο αντικείμενο την φιλανθρωπική δράση.  Συγκεκριμένα:

“Με Οδηγό το Διαβήτη”

Η ΛΕΤΡΙΝΑ Α.Ε. ακόμα μία χρονιά συνέβαλε στην προσπάθεια κατά του Σακχαρώδους Διαβήτη με την συνδρομή της στην έκδοση των ημερολογίων 2021 από τον Με οδηγό το Διαβήτη. «Με οδηγό το Διαβήτη» πρόκειται για μια μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία προφέρει την Κάρτα Διαβήτη που παρέχει εκπτώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες στα άτομα με διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2 πανελλαδικά, ενήλικες και παιδιά. Η προσπάθειά του οργανισμού αυτή συνεχίζεται σταθερά μέσω μιας σειράς ενεργειών και εκδηλώσεων, οι οποίες κυρίως περιλαμβάνουν ομιλίες από επιστήμονες και εξειδικευμένους ιατρούς στον τομέα του σακχαρώδους διαβήτη, εκπαιδεύσεις παιδιών σε σχολεία πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ενημερώσεις σε Λέσχες Φιλίας (ΚΑΠΗ), σε κεντρικά σημεία σε όλη την Ελλάδα και σε συνεργασία με τους Δήμους και τους αρμόδιους τοπικούς φορείς.

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
Ημερολόγιο 2021 “Με Οδηγό το Διαβήτη”

 

“Η Φλόγα”

Το προσωπικό της ΛΕΤΡΙΝΑ Α.Ε. με έντονο το συναίσθημα της κοινωνικής ευθύνης αγοράσαν μπλουζάκια από τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα»  συμβάλλοντας με τον τρόπο τους στο εξαιρετικό έργο αυτού του συλλόγου. «Η Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού από γονείς παιδιών με καρκίνο, γιατρούς, νοσηλευτές και ψυχολόγους του ογκολογικού τμήματος. Στόχος είναι η συμπαράσταση στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και τις οικογένειές τους, η στήριξή τους στους φόβους και στις αγωνίες τους καθώς και ο αγώνας για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα τους.

ΛΕΤΡΙΝΑ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
Η διευθύντρια πιστοποίησης της ΛΕΤΡΙΝΑ κα Δαλακούρα Γιάννα και η Υπεύθυνη Διαχείρισης Ποιότητας κα Κασσιτερίδη Ρέα με τα μπλουζάκια της ΦΛΟΓΑΣ

 

Τμήμα Ψυχιατρικής Εφήβων και Νέων του Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς»

Η ΛΕΤΡΙΝΑ Α.Ε. με γνώμονα την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στηρίζει το έργο του Τμήματος Ψυχιατρικής Εφήβων και Νέων του Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς».  Δυο ομάδες Εικαστικής Ψυχοθεραπείας λειτουργούν στο Τμήμα Ψυχιατρικής Εφήβων και Νέων του Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς». Κύριος σκοπός του Τμήματος είναι η αξιολόγηση, η διάγνωση και η θεραπευτική αντιμετώπιση ψυχοπαθολογικών διαταραχών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων της εφηβείας. Οι υπηρεσίες που προσφέρονται στο Τμήμα απευθύνονται σε εφήβους και νέους ηλικίας 14 έως 21 ετών που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα ψυχικής υγείας το οποίο επιφέρει σημαντικές δυσχέρειες για τη ζωή τους στον οικογενειακό, κοινωνικό, εργασιακό και εκπαιδευτικό χώρο. Η θεραπευτική αντιμετώπιση συνδυάζεται με δράσεις που υποστηρίζουν τις ανάγκες των εφήβων, των νέων και των οικογενειών τους αλλά και παρεμβάσεις που απευθύνονται στην ευρύτερη κοινότητα.

ΛΕΤΡΙΝΑ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
Τμήμα Ψυχιατρικής Εφήβων και Νέων του Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς»

Για την ομαλή λειτουργία των θεραπευτικών ομάδων είναι απαραίτητη μια ευρεία γκάμα εικαστικών υλικών όπου η ΛΕΤΡΙΝΑ Α.Ε. συνέλαβε με υλικά καλής ποιότητας και σε σημαντική ποικιλία, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των ομάδων.